Germicídne osvetlenie – dokonalá dezinfekcia prostredia, ktorá pôsobí aj proti COVID-19.

Germicídne osvetlenie tiež nazývané UVC lampa je špeciálne osvetlenie, ktoré vyžaruje ultrafialové žiarenie s vlnovou dĺžkou svetla 253,7 nm.

Dezinfekcia UV svetlom je jednou z možností zbavenia sa vírusov, baktérií, roztočov a plesní. Hlavnou výhodou UVC lámp je rýchla a efektívna dezinfekcia priestorov bez použitia chemických prostriedkov. UVC lamou vysterilizujete váš domov, vstupný šatník a vyčistíte vzduch v kuchyni, kúpeľni či na toalete. Lampa sa využíva aj v zdravotníctve, potravinárstve či na dezinfekciu kancelárskych priestorov.

Používa sa na sterilizáciu prostredia, vzduchu, kvapalín alebo povrchu predmetov, teda všade, kde je potrebné v krátkom čase dosiahnuť vysokú sterilitu. Dokonale zabíja bacily, vírusy, plesne, škodcov.

Germicídne osvetlenie ničí organizmy intenzívnym ultrafialovým žiarením, ktoré spôsobí narušenie bunkových štruktúr. Toto žiarenie je nebezpečné aj pre človeka, preto by germicídne lampy NIKDY nemali priamo ožarovať priestory, kde sa v rovnakom čase vyskytujú ľudia alebo zvieratá.

Pre zničenie rôznych druhov mikroorganizmov sú potrebné rôzne dávky ožiarenia. Moderné UVC lampy sa po dokončení sterilizácie automaticky vypnú, takže nevyžadujú vašu pozornosť.

Germicídne UVC žiarenie spôsobuje zničenie alebo poškodenie RNA, DNA, proteínov, enzýmov, makromolekúl a biopolymérov.

Dôsledok UVC žiarenie je znemožnenie replikácie genetickej informácie, nemožnosť množenia a tým zničenie / vyhubenie.

Ďalej spoľahlivo zničí úplnú väčšinu baktérií, mikroorganizmov, vírusov, bacilov, streptokokov, spor, plesní, kvasiniek, rias.

Jedná sa len o fotochemický (netoxický) proces dezinfekcia / sterilizácia pri, ktorom nevznikajú žiadne vedľajšie toxické, alebo chemické produkty, ktoré by ovplyvnili životné prostredie.

V našej ponuke nájdete:

PREZENT UV 70416 Dezinfekčná germicídna lampa 38W s diaľkovým ovládaním

POPIS:

Dezinfekčná lampa dokáže sterilizovať priestor až do 60m². Jednoducho si ju prenesiete, kam potrebujete. Lampu môžete spustiť manuálne alebo diaľkovým ovládačom. 

Má 3 časové programy, ktoré si sami navolíte podľa veľkosti miestnosti:

·         15 minút pre dezinfekciu do 30 m2 (kuchyne, kúpeľne, šatníky)

·         30 minút pre dezinfekciu 30-40 m2 (jedálne, obývačky, spálne, detské izby)

·         60 minút pre dezinfekciu 40-60 m2 (jedálne, obývačky, kancelárie, školské triedy atď.)

Po dokončení sterilizácie vami zvoleného programu sa lampa automaticky vypne. Frekvencia použitia: odporúča sa používať aspoň raz alebo dvakrát týždenne.

Upozornenie:

Tento výrobok je určený iba na použitie v interiéri. Dvere a okná musia byť počas sterilizácie zatvorené. Nezakrývajte lampu počas používania. Ľudia, zvieratá ani rastliny sa počas používania nesmú zdržiavať v miestnosti. Nepozerajte sa priamo na zapnutú lampu, aby nedošlo k popáleniu. Dlhodobé vystavenie UV žiareniu môže spôsobiť popáleniny pokožky a očí. Dlhodobé vdychovanie ozónu môže poškodiť sliznicu dýchacích ciest. Do miestnosti vstúpte najskôr 30-40 minút po vypnutí lampy a následne miestnosť dobre vyvetrajte.